latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:09 | Autor: RTRS

Na području Bileće i Gacka otkriveni ilegalni migranti

Službenici trebinjske Јedinice granične policije BiH spriječili su na području Gacka i Bileće četiri državljana Alžira u ilegalnom prelasku granice iz Crne Gore u BiH.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Prethodno su pripadnici ove jedinice u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH otkrili pet ilegalnih migranata u kamionu na graničnom prelazu Deleuša, dok su pripadnici Policijske stanice Nevesinje i Policijske stanice Gacko juče službenicima Granične policije BiH predali devet ilegalnih migranata.

Svi su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su nezakonit promet 820 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica u graničnom pojasu na području Bijeljine.

Cigarete su otkrivene juče graničnom kontrolom automobila marke "fijat" registarskih oznaka BiH, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali R.P.

Protiv ovog državljanina BiH biće podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Na graničnom prelazu Brod, prilikom izlaska iz BiH, danas su uhapšene dvije osobe za kojima su bile raspisane potrage.

Za državljaninom Hrvatske čiji su inicijali M.B. potragu je raspisala Policijska uprava Doboj zbog krivičnog djela razbojništvo, dok M.G. potražuje Opštinski sud u Јajcu zbog krivičnog djela krađa.

M.B. predat je službenicima Policijske stanice Brod, a u toku je predaja i lica čiji su inicijali M.G.

Na graničnom prelazu Gradiška uhapšeno je lice čiji su inicijali A.Š, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je prilikom izlaska iz BiH i predat službenicima Sudske policije Banjaluka.

Na prelazu Velika Kladuša, pri ulasku u BiH, uhapšeno je lice čiji su inicijali M.C, nakon što je ustanovljeno da ga potražuju Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnih djela teška krađa i krađa, te Policijska stanica Lazarevo-Banjaluka zbog teške krađe.

Službenici Granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Beča uhapsili su dvojicu državljana BiH za kojima su bile raspisane potrage.

Lice čiji su inicijali E.B. lišeno je slobode jer ga potražuju Opštinski sud u Bugojnu zbog prevare i Opštinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krađe, dok je lice čiji su inicijali D.Đ. uhapšeno po potrazi Osnovnog suda u Doboju zbog teške krađe.

Na prelazu Bratunac, pri ulasku u BiH, uhapšeno je lice čiji su incijali H.M, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela teška krađa.

Izvor: SRNA