latinica  ћирилица
16/10/2017 |  17:13 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Mijailović u petak preuzima Partizan

Ostoja Mijailović zvanično je od kandidata i glavni favorit da preuzme mjesto predsjednika KK Partizan na Skupštini kluba koja je zakazana za petak.
Mijailović u petak preuzima Partizan (Foto: StarSport) -
Mijailović u petak preuzima Partizan (Foto: StarSport)

Mijailović je na sjednici Skupštine KK Partizan tražio da se izmijeni Statut kako bi sastavio novi Upravni odbor, otkrivši da je dobio jednoglasnu podršku, ali da će biti izabran tek kada se usvoji njegov zahtjev u petak.

"Želim da kao predsjednik imam vlast u rukama, ali nisam čovjek koji prihvata svaku ponudu na startu. Iako sam igrao fudbal, a ne košarku, znam obaveze koje me čekaju. Ljudi u klubu žele moj dolazak", rekao je Mijailović.

Mijailović, bivši član UO u FK Partizan, svjestan je da su pred njim velike obaveze.

"Nisam Partizan, nisam ni cijeli Upravni odbor, niti mašinovođa, već sam dio tima. Potreban je nov sistem, moramo da se dogovorimo, mislim da je ostalo samo formalnost. Svi znamo da se ne živi od istorije, već da se ona pamti, ali da mora da se gleda naprijed".

Ostoja Mijailović je uspješan biznismen iz Čačka i generalni direktor i vlasnik kompanije Britiš Motors, a fotelju u jednom od najuspješnijih klubova na Balkanu nasljediće od doskorašnjeg predsjednika Nikole Pekovića.

On ne smatra da je problem za njegov izbor to što je aktuelni poslanik u Skupštini Srbije.

"Nijedan zakon ne definiše da li neko može da bude u klubu i parlamentu, imamo ljude koji su predsjednici klubova, Saveza... Ovo nije hir, imam podršku partizanovaca", zaključio je Mijailović.

Iz Partizana su najavili da će otkriti tačan dug kluba poslije revizije, dok se Mijailović zahvalio i Nikoli Pekoviću.

"Trener Nikolić ima punu podršku kluba. Zahvalio bih se i Pekoviću koji je preuzeo klub, kada je u pitanju bio opstanak", rekao je Mijailović.

Izvor: B92