latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:27 | Autor: RTRS

Tolušić: Hapšenja neće naštetiti hrvatskoj poljoprivredi

Hratski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić smatra da hapšenja bivših članova uprave "Agrokora" neće naštetiti hrvatskoj poljoprivredi i da će se nakon krize u tom koncernu poljoprivreda "isplivati jača i pozitivnija".
Tomislav Tolušić (Foto:direktno.hr) -
Tomislav Tolušić (Foto:direktno.hr)

Tolušić kaže da u slučaju "Agrokor" ima "velikih opasnosti", ali da je bilo i pozitivnih stvari kao što su obnova i izgradnja novih proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta i kvalitetna obrada zemljišta.

"Međutim, bilo je i puno negativnih stvari, prvenstveno neplaćanja koje je ubilo dobar dio malih, ali i srednjih poljoprivrednika. Poljoprivredniku je bitna cijena, ali i da novac za svoje proizvode dobije u roku 30, a ne 330 dana, a to se, nažalost, do sada događalo", rekao je Tolušić novinarima u Zagrebu.

On kaže da su "Agrokorova" dugovanja malim i srednjim poljoprivrednicima isplaćena u cijelosti, odnosno dobavljačima koji imaju prihode do pet miliona kuna.

Tolušić je naveo da "Agrokorom" ne upravlja država, nego povjerenik, odnosno povjericu, koji će odlučiti što i kako dalje i kojim sredstvima i imovinom će se naplatiti preostali dug.

Izvor: Srna