latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:36 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Radojičić uručio ključeve vatrogasnih vozila načelnicima opština (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je načelnicima Drvara, Bosanskog Grahova, Ljubinja, Čelinca i Kotor Varoša ključeve pet vatrogasnih vozila, koja su, odlukom gradskog parlamenta, donirana ovim opštinama.
Radojičić sa načelnicima opština - Foto: RTRS
Radojičić sa načelnicima opštinaFoto: RTRS

Ova vozila koristila su se za gašenje požara na teritoriji Banjaluke, a zbog nabavke novih, odlučeno je da se starija vatrogasna vozila poklone opštinama kojima su potrebna.

Јedno vozilo biće donirano i Kazneno-popravnom domu Tunjice.

Radojičić je rekao je da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu, i nisu imale dovoljno sredstava da se bore sa tim.

On je rekao da je grad odlučio da vatrogasna vozila dodijeli dvjema zapadnokrajiškim opštinama koje su u FBiH, a imaju slabu podršku od kantona i FBiH- Drvaru i Bosanskom Grahovu, opštini koja je ove godine najviše stradala u požarima - Ljubinju, kao i susjednim opštinama Čelinac i Kotor Varoš.

Načelnik Ljubinja Darko Krunić rekao je da ova donacija predstavlja dragocjenu pomoć za tu malu i nerazvijenu opštinu koja je izložena požarima skoro svakog ljeta.

Načelnik Drvara Goran Broćeta zahvalio je Radojičiću, navodeći da će donirano vatrogasno vozilo biti veoma značajno za tu opštinu koja je konstantno ugrožena od požara, a nema dovoljno sredstava u budžetu da nabavi novo vozilo.