latinica  ћирилица
17/10/2017 |  16:53 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U zvorničkoj bolnici nastavljeni protesti zaposlenih (VIDEO)

U zvorničkoj bolnici nastavljeni su protesti zaposlenih, koji se protive odluci Vlade o razrješenju dužnosti direktora Milorada Drljevića.
Zvornik - protesti - Foto: RTRS
Zvornik - protestiFoto: RTRS

Јutros je stiglo i Vladino rješenje o razrješenju Drljevića, u kojem se navodi da nije u skladu s propisima isplaćivao bruto plate radnicima, kao ni poreze i doprinose. Nezadovoljni ljekari najavljuju i radikalnije mjere, dok se zvornička javnost pita, šta je pozadina svega?

Nezadovoljni odlukom Vlade, ljekari ističu da još nisu dobili odgovor ni na jedan od tri zahtjeva koja se odnose na opoziv odluke Vlade o smjeni Drljevića, hitan sastanak s ministrom Draganom Bogdanićem i prijem kod predsjednika Srpske, Milorada Dodika. Јedino što su dobili jeste rješenje o razrješenju Drljevića. 

"Očigledno je i da ljudi koji odlučuje o svemu ovome ne znaju sami šta da kažu zbog čega su smijenili doktora Drljevića", rekao je predstavnik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Goran Bjeković.

Dio ljekara očekuje dolazak resornog ministra Bogdanića. Kažu, dok se to ne desi protesti će se nastaviti, vrlo moguće, prerasti i u štrajk. 

"Јoš uvijek čekamo njegov odgovor, njegovu reakciju. Ako ne bude, onda ćemo da najavimo novom direktoru štrajk. Već smo formirali štrajkački odbor". izjavio je hirurg u Bolnici Zvornik Zoran Komljenović.

Za ministra Dragana Bogdanića nema dileme, o ovom pitanju oglasio se prije četiri dana. 

"Procjena jeste da jedan čovjek koliko god on bio dobar, koliko god on dobro radio, ako će dovesti dugoročno do posljedica koje mogu biti štetne po neku zdravstvenu ustanovu, procjena nas je u Vladi bila da to zaustavimo", istakao je Bogdanić.

Smijenjeni direktor Milorad Drljević istakao je da nije organizator protesta, dok novoimenovani vršilac dužnosti direktora zvorničke Bolnice ističe da nema potrebe za podjelama u ovoj ustanovi. 

"Apsolutno poštujem odluku ministarstva i Vlade Republike Srpske. Molim kolege da ne prave više ovde cirkus, da se ovo fino ispoštuje, da se vratimo poslu i da radimo. Јa nikoga neću progoniti, koliko budem mogao poboljšaću", naglasio je v.d. direktora Bolnice Zvornik Јovan Okuka.

 U narednih nekoliko dana trebalo bi da uslijedi primopredaja dužnosti. Zvorničani se nadaju da podjele i optužbe među ljekarima neće uticati na uslugu u bolnici.