latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:32 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Savić: Moj gol se pamti 40 godina, to nešto govori...(VIDEO)

Legendarni centarfor Crvene zvezde Dušan Savić, koji je čuvenim golom u Londonu izbacio Arsenal iz UEFA kupa 1978. godine, smatra da sadašnji tim crveno-bijelih može da napravi iznenađenje u meču dva tima u Ligi Evrope.
Slavlje Crvene zvezde na najvećem srpskom stadionu - Foto: RTS
Slavlje Crvene zvezde na najvećem srpskom stadionuFoto: RTS

Generaciji sa Savićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom, Cvetinom Blagojevićem i ostalima, danas je na stadionu Rajko Mitić upriličen koktel i sećanje na podvig ka putu finala UEFA kupa, ali i napravljen špalir od tima Vladana Milojevića.

- Prijatno sam se osjećao danas, viđamo se i inače, ali još ljepše je kada se nađemo sa ovakvim povodom. Srećan sam što mogu da vidim moćan Arsenal u Beogradu, a još više što moj sin može da bude u istoj poziciji kao ja, iako je on defanzivac, a ja bio napadač - rekao je Savić na stadionu Zvezde.

On se prisjetio sjajne akcije kompletnog tima Zvezde, Pižonove pete, centaršuta Blagojevića i njegovog gola iz voleja tri minuta prije kraja utakmice u Londonu.

- Nisam znao da će o tom golu toliko da se priča, a još manje da se pamti 40 godina. Vjerovatno će trajati još 40 godina. To je gol koji nije donio trofej i čudno je koliko se pamti, vjerovatno to nešto govori - kaže Dule.

Savić dodaje da Crvena zvezda nema razlog da se plaši Arsenala.

- Nije jednostavno dijeliti savjete, Milojevićevi igrači samo bi trebalo da budu najbolji na terenu u tom trenutku, a uz Božju pomoć vjerujem da mogu da ostvare dobar rezultat. Ne treba razmišljati o rezultatu, nemam strah, pa neka bude kako-bude - zaključio je Savić.

Utakmica 3. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Arsenala igra se u četvrtak od 19 sati u Beogradu.

Izvor: RTS