latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:58 | Autor: RTRS

Čović bez komentara na Izetbegovićevu posjetu Erdoganu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović nije želio da komentariše nedavni susret bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Edogana u Istanbulu, ističući da članovi Predsjedništva imaju redovnu komunikaciju sa prijateljima iz svijeta.

Čović je danas konstatovao da se to doživljava na različite načine, jer BiH nema strategiju spoljne politike ni zakon o spoljnoj politici. on je podsjetio da je u dogovoru sa drugom dvojicom članova Predsjedništva u Beogradu razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dogovorio zajednički sastanak 6. i 7. decembra.

- Nadam se da ćemo tim intenzitetom nastaviti - rekao je Čović, i najavio, da će na sličan način u nedjelju u Zagrebu razgovarati sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Јandrokovićem.

Prema njegovim riječima, cilj tih razgovora jeste da se spoljna politika BiH predoči javnosti.

Erdogan je juče objavio da ga je u Istanbulu posjetio Bakir Izetbegović, ali nije saopštio više detalja.

Prema navodima pojedinih medija, turski predsjednik održao je tom prilikom lekciju Bakiru Izetbegoviću tražeći smirivanje tenzija u BiH.

Izvor: SRNA