latinica  ћирилица
17/10/2017 |  21:32 | Autor: RTRS

Evrokup- Budućnost pobijedila u Јerusalimu

Podgoričani su slavili poslije drame na gostovanju Hapoel Јerusalimu (86:81) u drugom kolu Evrokupa.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Tim Aleksandra DŽikića nastavio je sa odličnim partijama, pa tako poslije pobjede u Železniku nad Zvezdom, dolaze i do trijumfa nad favorizovanim Hapoelom.

Budućnost je od sredine treće četvrtine kontrolisala utakmice, međutim domaći igrači su preko iskusnog Liora Elijahua uspjeli da se vrate u meč.

U posljednja dva minuta utakmice, kada je Hapoel uspio da izjednači poslije dugo vremena (75:75), veoma važnu trojku pogodio je Nikola Ivanović. Budućnost je uspjela da odbrani napad, a potom je Ivanović fauliran što mu je donijelo dva bacanja.

Crnogorac je pogodio oba bacanja i tako praktično izrastao u heroja. Domaći igrači uspjeli su ponovo da se vrate, sada preko Ostina Deja i Kurtisa DŽerelsa koji su pogodili veoma važne trojke.

Međutim, gosti su bili precizni sa linije za slobodna bacanja, pa je Budućnost imala +3 na desetak sekundi do kraja. Prvo Halperin nije postigao trojku, a potom je iz teške situacije promašio i DŽerels pa su gosti iz Podgorice došli do ogromnog trijumfa.

Ovo je bila druga pobjeda za Budućnost, dok je ekipa Focisa Kacikarisa zabilježila drugi poraz. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Nikola Ivanović sa 17 poena, dok je Filip Barović odigrao najbolje, pošto je meč završio sa 13 poena i devet skokova, od kojih je nekoliko bilo presudnih.

U domaćem sastavu DŽerom Dajson je ubacio 21 poena, dok je Alen Omić postigao 14 uz četiri skoka.

Izvor: B92