latinica  ћирилица
18/10/2017 |  12:22 ⇒ 16:41 | Autor: RTRS

Istočna alternativa: U prvom planu srpski nacionalni interesi

Udruženje građana "Istočna alternativa" pozvalo je sve srpske poslanike u Narodnoj skupštini Srpske i predstavnike u zajedničkim institucijama BiH da budu jedinstveni u zastupanju srpskih nacionalnih interesa i opstanka Republike Srpske, a da političku netrpeljivost ispoljavaju zbog različitih pristupa u rješavanju drugih pitanja.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Iz ovog udruženja najoštrije su osudili srpsko nejedinstvo i pokušaj blokade rada Narodne skupštine Republike Srpske, a time i donošenja Rezolucije o vojnoj neutralnosti Srpske, kojom je jasno iznesen stav da Srbi ne žele u savez sa onima koji su ih bombardovali.

"Nismo zaboravili bombardovanje i žrtve, a posljedice te agresije se još osjećaju jer ih izaziva osiromašeni uranijum kojim su bobardovani ciljevi u Republici Srpskoj zbog kojih je enormno porasla pojava karcinoma i povećan mortalitet stanovništva", navode iz "Istočne alternative".

"Istočna alternativa" traži od srpskih političara da se ujedine oko donošenja odluke u vezi sa raspisivanjem i održavanjem referenduma o Tužilaštvu i Sudu BiH, koji "treba da budu ukinuti jer su nezakonito osnovani i pristrasno i tendenciozno rade, otvoreno štiteći počinioce zločina nad Srbima".

Izvor: SRNA