latinica  ћирилица
18/10/2017 |  17:10 | Autor: RTRS

Mitrović: Podrška skupštinskoj rezoluciji

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila pozdravlja usvajanje Rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, izjavio je Srni predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.
Nedeljko Mitrović - Foto: SRNA
Nedeljko MitrovićFoto: SRNA

"Ovim dokumentom se šalje jasna poruka da je dosta ratovanja i sukoba na ovim prostorima, te da srpski narod nema razloga da učestuje u raznim nametnutim sukobima", rekao je Mitrović.

Mitrović smatra neprimjerenim posljednja dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naveo da će predložiti skupštinskom Kolegijumu da se prije početka svakog zasjedanja narodni poslanici munutom ćutanja sjete više od 30.000 srpskih boraca i civila koji su dali život za stvaranje Republike Srpske i njenih institucija.

"Strani faktori žele da uruše institucije Republike Srpske, zbog čega tražimo da se takvoj namjeri odupru poslanici vlasti i opozicije u parlamentu Srpske", istakao je Mitrović.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

U Rezoluciji je navedeno da teritorija Srpske ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

Izvor: Srna