latinica  ћирилица
19/10/2017 |  07:46 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Za vodosnabdijevanje platoa Manjače 250.000 KM (FOTO)

U Ribniku je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa načelnikom ove opštine Radenkom Banjcem. Glavna tema bila je završetak projekta vodosnabdijevanja platoa Manjače, za šta je Vlada obezbijedila donaciju od 250.000 KM.
Dodik u Ribniku - Foto: RTRS
Dodik u RibnikuFoto: RTRS

Dodik je rekao da je Ribnik uređena opština, sa stabilnim budžetom, čiji je prioritet zapošljavanje. On je podsjetio da se za opštinu Ribnik, na godišnjem nivou, izdvaja 600.000 KM poljoprivrednih podsticaja.

Dodik je istakao da će vodosnabdijevanje platoa Manjače, kao integralnog projekta Vlade Srpske, Grada Banjaluka i opštine Ribnik, biti riješeno sljedeće godine.

- Donacijom Vlade u iznosu od 250.000 KM približićemo se polovini sredstava za trajno rješavanje problema vodosnabdijevanja platoa Manjače - rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Srpske u Ribniku (Foto: RTRS)

Banjac je rekao da će opština graditi vatrogasni dom, te da će Kabinet predsjednika Srpske donirati vatrogasno vozilo.

- Biće izgrađen i trg, te spomen soba za koju je Vlada Srpske izdvojila 50.000 KM. Takođe, opština će kupiti dionice fabrike Ribničanka, koja je u stečaju, čime će i ovaj problem biti riješen - naveo je načelnik.

Sastanku su prisustvali i ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić te ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić.

Kako je ranije najavljeno, Dodik, koji je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, prisustvovaće sastanku Opštinskog odbora ove partije.