latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:40 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Dodik i ministri u Ribniku- Rješenje problema vodosnabdijevanja (VIDEO)

Opština Ribnik naredne godine dobiće više od 600.000 maraka za realizaciju tri projekta.
Dodik u Ribniku - Foto: RTRS
Dodik u RibnikuFoto: RTRS

Najvažniji je rješavanje problema vodosnabdijevanja na platou Manjače. Građanima je, ipak, najveći problem nezaposlenost.

Djeca sa zastavicama i građani dočekali su u Ribniku predsjednika Srpske Milorada Dodika i ministre. Ne znaju šta je povod nesvakidašnjoj posjeti, ali se nadaju da će neke od njihovih želja biti ispunjene kad se okonča sastanak republičkog rukovodstva sa predstavicima opštine.

Iza zatvorenih vrata dogovoreno je rješavanje tri problema - vodosnabdijevanje platoa Manjača, nabavka vatrogasnog vozila i izgradnja spomen sobe poginulim borcima. Sve to finansiraće građani iz budžeta Vlade Srpske, a obećanje je dao predsjednik Srpske,Milorad Dodik. Voda u 21. vijeku stanovnicima Manjače uskoro bi mogla da postane dosanjani san.

Predsjednik Srpske je rekao da će iz republičkih sredstava za ovaj projekat biti donirano 250.000 KM u narednoj godini, kao i da će uz druga sredstva biti prikupljena skoro polovina neophodnog iznosa za trajno rješenje tog pitanja.

Na sastanku je razgovarano i o zapošljavanju, a oblast u kojoj bi se to moglo ostvariti je, kaže Dodik, prerada drveta. Zbog toga treba podići nivo obrade drveta, čime bi se postigla veća konkurentnost na tržištu. Načelnik opštine Radenko Banjac zadovoljan je odnosom republičkle vlasti prema Ribniku.

- Dogovorili smo i da bude izgrađena spomen-soba za poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i trg za šta će nam Vlada obezbijediti 50.000 KM - reakao je Banjac.

Problem preduzeća Ribničarka, koje je u stečaju, takođe će biti riješeno, ali detalji nisu otkrivani, osim da će opština otkupiti akcije preduzeća.