latinica  ћирилица
20/10/2017 |  08:49 ⇒ 08:58 | Autor: RTRS

Vučić : Naše nebo i zemlja su sigurniji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, ono što će građani moći da vide na današnjoj manifestaciji "Sloboda 2017", pokazuje drugačiju sliku srpske armije. Ponosan sam i srećan, rekao je predsjednik.
Vučić u Batajnici (Foto: Srbija Danas) -
Vučić u Batajnici (Foto: Srbija Danas)

Aleksandar Vučić je u razgovoru za RTS na aerodromu "Batajnica", gdje će danas biti održana manifestacija "Sloboda 2017", rekao da je  u vazduhu drugačija slika u vazduhu, kako Vojske Srbije tako i moći Srbije.


 "Nisam siguran da su mi generali Živak i Diković vjerovali kad smo rekli šta su nam planovi za vojsku, bili su skeptični, nagledali su se premijera i predsjednika koji su svašta obećavali. ja sam im rekao da je u politici kao i u šahu – da biste matirali protivnika potrebno je i do 50 poteza, tako je i ovde potrebno određeno vrijeme da uradite nešto", istakao je predsjednik.

Napomenuo je da je srpska vojska danas dramatično snažnija nego što je bila prije tri ili četiri godine. 

Naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera i tri za Ministarstvo unutrašnjih poslova, naveo je Vučić.

Rekao je da je ponosan što je bio "mali šraf" u jačanju srpske vojske i dodao da je beskrajno ponosan na srpske vojnike, ljude u Vladi. 

Vučić je rekao da će građani na vježbi moći da vide drugačiju sliku srpske armije.

"To govori o porastu našeg standarda ali i brizi da sačuvamo vojnu neutralnost, ali i slobodu našeg društva. Danas više nismo tako slabi, ali još više ćemo da jačamo", naveo je predsjednik Srbije.

Vučić je pozvao Beograđane i Sremce, ali i ljude iz okolnih gradova, da dođu  na aerodrom "Batajnica" da vide ono što, kaže, mnogo godina nismo vidjeli.

Dodao je da će građani moći da vide letjelice "lasta" i "orao", samohodnu haubicu "nora", školsko-borbene avione G-4 koji su, kaže, važni jer na njemu srpski poručnici i potporučnici idu na obuku za "migove 29". 

Predsjednik je rekao da su novi "migovi 29" najljepši avioni na aerodromu "Batajnica".

"Ako se sjećate da su, kada sam bio u Podmoskovlju da vidim 'migove' rekli da su to 'srpski migovi', a ja tada tako nisam osjećao kao naše, a sada vidim da su zaista naši. Poslije 25 godina imaćemo obuku za 'migove 29', naše nebo je sigurnije, naša zemlja je sigurnija", rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija uskoro imati i rakete vazduh-zemlja. "Јačaćemo našu armiju", dodao je predsjednik Srbije. 

Prema njegovim riječima, povećanje plata je važno za Vojsku Srbije.

Vučić je rekao da ni upola nije zadovoljan onim što očekuje da vidi od Vojske Srbije.

"Moja briga za vojsku, oruđe, oružje biće jednako velika i sve veća iz dana u dan", rekao je predsjednik Srbije.

Izvor: RTS