latinica  ћирилица
20/10/2017 |  13:11 ⇒ 13:51 | Autor: RTRS

Nakon Krčmara, SDS napustio i Nedeljko Barać iz Gradiške

U pismu koje je u posjedu RTRS - a, Nedeljko Barać je svoju odluku obrazložio ponižavanjima kojima su, kako je istakao, stariji članovi stranke izloženi od strane rukovodstva SDS - a.
SDS Gradiška - Foto: RTRS
SDS GradiškaFoto: RTRS

"Nakon 27 godina provedenih u SDS - u, kao prvi predsjednik Odbora SDS - a u Gradišci, i čovjek koji je dao svoj veliki doprinos, kao pojedinac, u stvaranju Republike Srpske donio sam konačnu odluku da više nisam član Srpske demokratske stranke", navodi se u pismu Baraća.

Ističe da ne želi da bude dio stranke čiji predsjednik prijeti nasiljem u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nadopustivo je da predsjednik SDS - a i predsjednik Kluba poslanika ove stranke izgovara riječi kao što su: "Ako treba, i tućićemo se u NSRS", pa sebi postavljam pitanje sa kim se on želi da se tuče u Narodnoj skupštini koja je najviši organ vlasti Republike Srpske i temelj interesa srpskog naroda za čije postojanje je data velika cijena najodanijih sinova Republike Srpske", ističe Barać.

On konstatuje da je nedopustivo da se odbija razgovor kod predsjednika Republike u prisustvu predstavnika porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih žrtava rata i logoraša, povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću. 

"S kim bi predsjednik SDS - a želio da razgovara o najbitnijim pitanjima u Republici Srpskoj ako ne sa predstavnicima svih partija sa srpskim predznakom", zaključuje Nedeljko Barać u pismu upućenom Sekretarijatu SDS -a.