latinica  ћирилица
23/10/2017 |  10:24 ⇒ 10:59 | Autor: RTRS

Kongres slovenskih zemalja "Banjaluka 2017"

Međunarodni kongres slovenskih zemalja "Banjaluka 2017" počinje danas sa ciljem zbližavanja i međusobnog razumijevanja slovenskog naroda, te očuvanja zajedničkog kulturnog, istorijskog i naučnog nasljeđa.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Među učesnicima četvorodnevnog skupa će biti predstavnici regija i gradova iz Ruske Federacije, Bugarske, Slovenije, Srbije i BiH, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske, koje je sa Ministarstvom trgovine i turizma organizator kongresa.

U okviru kongresa, sutra će u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske biti organizovan promotivni sajam na kojem će biti predstavljeni turistički potencijali regija i gradova zemalja učesnica, nakon čega će kongres biti svečano otvoren.

Cilj održavanja skupa je i promovisanje razvoja nacionalnih kultura, kao i uključivanje mladih u postizanje dugoročnih ciljeva.

Iz Ministarstva navode da će se učesnicima na otvaranju obratiti ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Trećeg dana kongresa, 25. oktobra, biće organizovana posjeta objektima vjerskog i zdravstvenog turizma.

Izvor: Srna