latinica  ћирилица
23/10/2017 |  11:16 | Autor: RTRS

Nikozija podržava antiterorističke napore Moskve

Kipar podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i poziva na jaču međunarodnu saradnju u eliminisanju prijetnje, izjavio je kiparski predsjednik Nikos Anastasijades.
Kipar - Nikozija     (Foto:Flickr) -
Kipar - Nikozija (Foto:Flickr)


On je pohvalio posvećenost Moskve u borbi protiv međunarodnog terorizma i ocijenio da je Sporazum o borbi protiv terorizma, koji su u februaru 2015. godine potpisali Kipar i Rusija, označio početak nove ere saradnje, te da će taj dokument doprinijeti pojačavanju napora u efikasnijoj borbi protiv terorista.

Anastasijades je rekao da terorizam predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnom i međunarodnom miru i bezbjednosti, te da se taj problem može riješiti samo zajedničkim akcijama međunarodne zajednice, prenosi TASS.

"Kipar odlučno zastupa neophodnu zajedničku organizovanu globalnu akciju protiv prijetnje i aktivno učestvuje u globalnim naporima da bi se eliminisao međunarodni terorizam. Moramo zajednički da uradimo više kako bismo omeli putovanje terorista, ali i da uradimo više na problemu povratka stranih militanata", naveo je Anastasijades.

Kiparski predsjednik je danas započeo dvodnevnu posjetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: Srna