latinica  ћирилица
23/10/2017 |  15:31 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Odbojkašice Srbije naredne godine gostuju u Banjaluci

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije, prvak Evrope, odigraće naredne godine pripremnu utakmicu u Banjaluci, dogovoreno je danas u Beogradu na sastanku pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Dragana Јaćimovića i predsjednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića.
Odbojkašice Srbije - Foto: Getty Images
Odbojkašice SrbijeFoto: Getty Images

Јaćimović je rekao da je dogovoreno da okvirni termin za ovu utakmicu bude u septembru naredne godine, te istakao da će to biti značajan događaj za glavni grad Srpske.

"U toku su dogovori sa kojom reprezentacijom će odbojkašice Srbije igrati pripremnu utakmicu pred Svjetsko prvenstvo, a trebalo bi da to bude reprezentacija Rusije, Italije ili Bugarske", rekao je Srni Јaćimović.

On je dodao da je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, bilo riječi i o intenziviranju saradnje odbojkaških saveza Srpske i Srbije.

"Dogovorili smo i da eksperti iz Srbije dođu u Republiku Srpsku i da svoje znanje prenesu na naše odbojkaše i trenere", rekao je Јaćimović.

On je napomenuo da je cilj ovih aktivnosti promocija odbojke kao sporta, te zdravog života i životnih vrijednosti mladih.

Јaćimović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom odbojkaških saveza Srpske i Srbije, istakavši da Ministarstvo nastoji da unaprijedi tu saradnju i bude spona između ova dva saveza.

"Imamo i dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, te nam je plan da u novembru učestvujemo i na Sajmu sporta u Beogradu, u okviru kojeg bi trebalo da potpišemo i sporazume o saradnji između nekoliko savza", rekao je Јaćimović.

Izvor: Srna