latinica  ћирилица
23/10/2017 |  16:21 ⇒ 16:45 | Autor: RTRS

Ljepojević: Knjiga predsjednika Dodika - putokaz za budućnost

Knjiga "Pobjeda Srpske" predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u kojoj su sabrani njegovi govori, predstavlja putokaz koji treba slijediti jer ukazuje kuda Srpska treba da ide u budućnosti, rekao je recenzent Milan Ljepojević na promociji ovog djela na Beogradskom sajmu knjiga.
Milorad Dodik; Pobjeda Srpske - Foto: RTRS
Milorad Dodik; Pobjeda SrpskeFoto: RTRS

Ljepojević je na promociji na štandu Republike Srpske naglasio da je glavna poruka knjige to da bez srpske države nema slobode za srpski narod i da se Srbima da su imali državu ne bi dogodio ni Јasenovac niti Јadovno, kao ni druga brojna stratišta.

On je istakao da je ta knjiga dokaz da sve što vrijedi treba zapisati da bi ostalo sačuvano.

"Otišao sam kod predsjednika Srpske Dodika negdje u martu dok je knjiga još bila u rukopisu, a on je čitajući zabilješke rekao da je dosta onoga što je govorio u kampanji u septembru prethodne godine zaboravio, a da se toga vrijedi podsjetiti i to ponoviti", naveo je Ljepojević.

On je najavio da će nakon Beograda knjiga "Pobjeda Srpske" biti predstavljena u Trebinju i Beču, a da je krajnji cilj izdavača "Nezavisnih novina" iz Banjaluke da ona dođe do ruke svakog građanina Srpske.

Ljepojević je ponovio da će knjiga u perspektivi biti prevedena na neki od svjetskih jezika i naglasio da je u knjizi "Pobjeda Srpske" samo segment onog što je predsjednik Srpske rekao i uradio, a, kako je ocijenio, uradio je i dalje radi mnogo.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Begradu Mlađen Cicović rekao je da govori predsjednika Srpske nisu bili samo za dobijanje političkih poena, već su rezultat koncepcije čiji je cilj očuvanje Republike Srpske u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"U svim govorima nalazimo poruku da je Srpska za očuvanje slova, a ne duha Dejtona", rekao je Cicović.

Tokom promocije, kojoj su prisustvovali brojni akademici, književnici i ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije i Republike Srpske, pročitan je jedan od govora predsjednika Dodika u kom je on poručio da je posebno ponosan jer je građanima Republike Srpske vraćeno dostojanstvo.