latinica  ћирилица
23/10/2017 |  19:41 | Autor: RTRS

Na pomolu seks-skandal u Evropskom parlamentu

Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je poslanike tog zakonodavnog tijela Evropske unije za seksualno zlostavljanje i tvrde da je ta institucija leglo maltretiranja.
Zgrada Evropskog parlamenta u Strazburu - Foto: SRNA
Zgrada Evropskog parlamenta u StrazburuFoto: SRNA

Prestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

Žrtve zlostavljanja odlučile su da prekinu da ćute o tome nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim producentom Harvijem Vajnštajnom, a svoju priču iznijele su novinaru londonskog Sandej tajmsa.

Јedna žena u EP tvrdi kako ju je jedan ugledni poslanik, star približno 60 godina, kojeg opisuje kao oženjenog oca dvoje djece, "neprikladno dirao".

Јedna 24-godišnjakinja otkrila je kako ju je jedan njemački poslanik "vrebao" na sastancima i da se ponašao vrlo neprikladno, zbog čega joj je bilo neprijatno.

Djevojka koja radi kao pomoćnica tvrdi da je Evropski parlament leglo zlostavljača jer poslanici, koji namjerno zapošljavaju mlade asistentkinje, smatraju da nisu nikome odgovorni.

Zlostavljači nisu imenovani jer su tako zahtijevale njihove žrtve koje strahuju da će s njima morati da se suoče zakonskim putem.

Izvor: RTS