latinica  ћирилица
24/10/2017 |  07:33 | Autor: RTRS

Vulin: Izjave Јia do sada najteži javni pritisak na Srbiju

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je, povodom izjava zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Hojta Јia, da je to svakako do sada najteži javni i vrlo nediplomatski pritisak na Srbiju i na pravo Srbije da samostalno odlučuje.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Ne znam kakva će biti pozicija i odgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali sam siguran da će umijeti da se izbori sa pritiscima kao što je uvijek umio i do sada", naglasio je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Ali u svoje ime mogu da kažem da ovo nije izjava prijatelja i da ovo nije izjava čovjeka koji poštuje Srbiju, koji poštuje našu politiku, koji poštuje naše pravo da odlučujemo", rekao je Vulin.

Dodao je da će Srbija svoje odluke "donositi sama, bez obzira koliko bili veliki oni koji smatraju da mogu da odlučuju umjesto nas".

Ranije je visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Brajan Hojt Јi poručio u Beogradu da se ne može sjedeti na dve stolice istovremeno, navodeći da zemlja kao što je Srbija, koja želi da postane član EU, mora da pošalje vrlo jasnu poruku, a ne da balansira između dve strane.

Izvor: RTS, Tanjug