latinica  ћирилица
24/10/2017 |  08:58 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Istočno Novo Sarajevo: Sastanak radne grupe za Balkan

Dvodnevni sastanak Radne grupe za zapadni Balkan , koji organizuje Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske u saradnji sa Evropskim komitetom regija počinje danas u Istočnom Novom Sarajevu.
Istočno Novo Sarajevo - Foto: RTRS
Istočno Novo SarajevoFoto: RTRS

Evropski komitet regija je savjetodavno tijelo, koje predstavlja skupštinu regionalnih i lokalnih predstavnika iz zemalja članica EU čiji je cilj podsticanje dijaloga između lokalnih i regionalnih vlasti EU i njihovih partnera iz zemalja zapadnog Balkana.

Sutra, u zgradi Vlade Republike Srpske u opštini Istočno Novo Sarajevo predviđena su uvodna obraćanja ministra uprave i lokalne samouprave Srpske Lejle Rešić, predsjedavajućeg Radne grupe za zapadni Balkan Franca Šausbergera, šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka, predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiše Ćosića, koji je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i predsjednika Saveza opština i gradova FBiH Hamde Ejubovića, koji je i načelnik opštine Hadžići.

Biće održane i panel diskusije o temi "Uključivanje lokalnih i regionalnih organa vlasti u projekte prekogranične saradnje i sredstava IPA dva" i "Ekonomska saradnja između lokalnih vlasti u dva entiteta BiH".

Izvor: SRNA