latinica  ћирилица
24/10/2017 |  11:39 | Autor: RTRS

Prva SDS: Vojničke zasluge ne mogu se miješati sa političkim ubjeđenjima

Prva Srpska Demoratska Stranka /SDS/ iznenađena je i šokirana neistinitim tvrdnjama, te "bjesomučnim i isfrustiranim napadima predsjednika NDP-a Dragana Čavića na generala Vojske Republike Srpske /VRS/ Rodoljuba Anđića".
Prva SDS - Foto: RTRS
Prva SDSFoto: RTRS

"Ono što je Čavić za pojedine medije izgovorio o istinskom patrioti i oficiru VRS, komandantu odlikovane Gatačke brigade i Hercegovačkog korpusa, te učesniku brojnih bitaka od trebinjsko-nevesinjskog ratišta, preko Goražda, Ilijaša, Јasena i Treskavice do Boraca kod Konjica, zaslužuje najoštrije osude", saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se naglašava da je general Anđić oficir koji se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu iskazao hrabrošću i sposobnošću, te ostao upamćen po tome što je komandujući "Za mnom" uvijek prvi išao tamo gdje je bilo najteže, a to bi Čavić morao da zna.

"Takođe bi morao da zna da se vojničke zasluge i kvaliteti pojedinaca nipošto ne smiju miješati sa nečijim poratnim političkim ubjeđenjima i stavovima.
Osim toga, Prva Srpska Demokratska Stranka je iznenađena i ćutanjem Boračke organizacije Republike Srpske o ovom ataku na generala Anđića", ističu iz ove stranke.

Prva SDS poručuje da se nikada neće pomiriti sa ovakvim nasrtajima političara na dokazane patriote i oficire VRS, te da će se zalagati da budu odlikovani za svoj doprinos u stvaranju Republike Srpske, a ne vrijeđani i omalovažavani.

Izvor: SRNA