latinica  ћирилица
24/10/2017 |  12:36 | Autor: RTRS

Јokić nakon "sudara" sa protivničkim trenerom: Žao mi je zbog tehničke

Srpski centar Nikola Јokić imao je maestralnu partiju u NBA ligi, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim Denver pobijedi Vašington. Јokić je u odlučujućim momentima zaradio tehničku grešku zbog "sudara" ramenima sa protivničkim trenerom Skotom Bruksom.

Јokić je tridesetak sekundi prije kraja meča krenuo ka svojoj klupi koja je zatražila tajmaut.

Na putu se našao trener Vizardsa Skot Bruks, sa kojim se Јokić sudario ramenima, nakon čega je srpski centar dobio tehničku grešku, koja je dosta pomogla Vašingtonu da riješi veoma neizvestan meč.

"Dobio sam tehničku grešku. Dešava se, žao mi je što sam svoju ekipu doveo u lošu poziciju, to je jedino što mogu da kažem. Postigli smo koš, pogledao sam ka sudiji jer sam mislio da je bio faul, okrenuo sam pogled da vidim rezultat, onda sam udario trenera Bruksa. Mislio sam da je mene neko odgurnuo, ali sam pomislio da nije zaista važno", izjavio je Јokić nakon meča.

Da se radi o slučajnosti, a ne o namjernom potezu Јokića, posvjedočili su i treneri obe ekipe.

"To je bila veoma neobična i čudna situacija. Mislim da Јokić to nije uradio namjerno", rekao je trener Vizardsa Bruks.

"Pogledao sam snimak deset puta. Nikola je rekao da nije bilo namjerno. On je izlazio sa terena, Bruks je ulazio na teren. Došlo je do kontakta. Mislim da je malo i pretjerano sve. Skot Bruks je dobar čovek i trener, nije bilo namjere. U žaru borbe se dese stvari koje ne možete da objasnite", rekao je Meloun.

Izvor: RTS