latinica  ћирилица
24/10/2017 |  13:33 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Srebro za Arsovićevu i Stefanovića na Svjetskom kupu

Već prvog dana finalnog turnira Svjetskog kupa srpski strijelci su se okitili medaljom jer je par Andrea Arsović - Milutin Stefanović osvojio srebrno odličje u takmičenju mikseva vazdušnom puškom, koje je prvi put bilo sastavni i zvanični dio programa finala Svjetskog kupa.
Andrea Arsović - Foto: Getty Images
Andrea ArsovićFoto: Getty Images

Na finalnom turniru učestvovalo je osam timova, po četiri najbolja sa svjetskih kupova u Nju Delhiju i Gabali.

Finale je donijelo veliku borbu za zlato. Kina 1 je najbolje počela, ali sredinom finala na prvo mjesto su izbili Arsović i Stefanović, Kinezi su se kasnije vratili na čelnu poziciju, ali sa vrlo malom prednošću nad srpskom ekipom.

Tandem strijelaca iz Kine je zlato obezbijedio tek na kraju, oboje su bili precizniji od naših reprezentativaca u posljednje tri serije.

Za šampionski tim gađali su mladi 20-godišnji strijelci Mingjang Vu i Buhan Song, koji su se nedavno pojavili na svjetskoj sceni, ali kao i mnogi kineski takmičari vrlo brzo počeli su da nižu velike uspjehe.

U srijedu, drugog dana finala Svjetskog kupa Srbiju će predstavljati jedan strijelac, ponovo Milutin Stefanović koga očekuje pojedinačno takmičenje vazdušnom puškom.

Izvor: RTS, FONET