latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:14 | Autor: RTRS

Crnadak: BiH dio borbe protiv kriminala povezanog sa migrantima

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je tokom obraćanja na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a u Palermu da je BiH sastavni dio međunarodne borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji i organizovanog kriminala povezanog sa velikim kretanjima migranata i izbjeglica.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

"U ovom naporu posebno je važno što su u pomenute aktivnosti uključene sve relevantne institucije, agencije i organi na nivou BiH, kao i na nivou Republike Srpske i Federacije BiH", rekao je Crnadak.

On je istakao da su velika kretanja migranata i izbjeglica važno međunarodno pitanje sa političkog, bezbjednosnog i ekonomskog aspekta, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je istakao da je učešće u radu OEBS-a od ogromnog značaja za BiH, jer se ova organizacija pokazala kao jedan od najboljih načina za obezbjeđivanje stabilnosti, saradnje i razvoja na cijelom evropskom kontinentu.

On je tokom obraćanja istakao da je BiH posvećena koordinisanom i sveobuhvatnom rješavanju problema vezanih za pitanja migranata i izbjeglica, posebno u oblasti bezbjednosti.

Tokom učešća na dvodnevnoj konferenciji, Crnadak se danas sastao sa visokim komesarom za nacionalne manjine OEBS-a Lambertom Zanierijem i sa potpredsjednikom Vlade i ministrom inostranih poslova i evropskih integracija Moldavije Andrejem Galburom.

Izvor: SRNA