latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:16 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Podrška Novog Sada kandidaturi Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da ovaj grad apsolutno podržava kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture i da će rado prenijeti sva iskustva u vezi sa aplikacijom za ovu titulu.
Podrška Novog Sada kandidaturi Banje Luke za evropsku prijestonicu kulture (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Podrška Novog Sada kandidaturi Banje Luke za evropsku prijestonicu kulture (Foto: banjaluka.rs.ba)

"Ponosni smo i počastvovani što će naš tim, koji je iznio pobjedu za Novi Sad, biti uz Banjaluku i gradonačelnika Radojičića", rekao je Vučević novinarima nakon sastanka Radojičićem.

On je istakao da u gradu na Vrbasu vidi jednu sasvim novu, pozitivnu i hrabriju atmosefru.

"Vidim da su gradski oci spremni da krenu naprijed, da Banjaluka bude grad kakav zaslužuje, da bude i da postane lider u ovom regionu u nekim stvarima", rekao je Vučević.

Na sastanku je istaknuto da Banjaluka i Novi Sad mogu razmijeniti mnogo iskustava, od onih u oblasti komunalne infrastrukture i usluga, pa do sporta, drugih događaja, manifestacija i mogućnosti regionalnog umrežavanja.

"Posebno želim da istaknem da naši prijatelji iz Novog Sada rade sa banjalučkim timom na aplikaciji za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. S obzirom na to da je Novi Sad Evropska prijestonice kulture 2021. godine, ono što su oni prošli u tom procesu za nas je zaista izvanredno iskustvo", rekao je Radojičić.

On je istakao da Banjaluka i Novi Sad imaju mnogo prilika za saradnju i za buduće kontakte po različitim linijama.

Izvor: Srna