latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:43 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Mićić - Dafi: Saradnja fokusirana na otvaranje novih radnih mjesta

Direktor Misije USAID-a u BiH Piter Dafi izjavio je danas u Bijeljini da je njihova saradnja sa ovom lokalnom zajednicom prioritetno fokusirana na otvaranje novih radnih mjesta.
Mićić - Dafi - Foto: SRNA
Mićić - DafiFoto: SRNA

Dafi je nakon razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem najavio nastavak pomoći USAID-a za uređenje infrastrukture i razvoj industrijske zone u gradu, koju su zajedno i posjetili.

"Naš prioritet je pomoć privredi i rastu kompanija, a naročito nastojimo da podržimo poljoprivrednu proizvodnju i oblast drvoprerade, da pomažemo izgradnju infrastrukture, otvaranje novih radnih mjesta i obuku zaposlenih", rekao je Dafi novinarima.

On je najavio novo ulaganje USAID-a od dva miliona dolara za podršku privredi u BiH, za šta će tender biti objavljen za dvije nedjelje.

Dafi je pozvao privredike u Bijeljini da se prijave za nove donacije, koje će biti usmjerene u pomoć privredi za proširenje proizvodnje, podršku proizvodnji za izvoz i za dodatnu obuku zaposlenih.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je nakon sastanka da je USAID već podržao razvoj industrijskih zona u gradu i da iz prethodnih projekata očekuju dodatnih 350.000 KM pomoći za uređenje infrastrukture u ovim poslovnim zonama.

I Mićić je istakao da je zajednički cilj ove uspješne saradnje više radnih mjesta u Bijeljini i obučena radna snaga.

On je dodao da Bijeljina ima nekoliko vrlo uspješnih drvoprerađivača i značajne resurse obradivog zemljišta, kao i iskustvo domaćina u proizvodnji hrane.

Izvor: Srna