latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:54 ⇒ 15:24 | Autor: RTRS

Malešević posjetio štand Zavoda za udžbenike Istočno Sarajevo

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević posjetio je danas štand Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, izrazivši nadu da će do kraja oktobra biblioteke u nerazvijenim opštinama širom Srpske dobiti znatan broj knjiga u okviru akcije "Čitajmo zajedno".
Beograd - Dane Malešević, Sajam knjiga - Foto: SRNA
Beograd - Dane Malešević, Sajam knjigaFoto: SRNA

Malešević je podsjetio da se akcija, koja je juče počela i trajaće do kraja oktobra, sastoji u tome da svi koji kupe knjige u knjižarama Zavoda na određen način poklanjaju jednu knjigu nekoj od biblioteka iz nerazvijenih opština širom Srpske, s tim da će tu drugu knjigu platiti Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

"To je značajno zato što želimo da biblioteke u nerazvijenim opštinama obogatimo književnim fondom i to onim knjigama koje su izdate u protekle dvije godine. Mislim da će ova akcija koju smo pokrenuli dati rezultate", rekao je Malešević.

On je pozvao građane Srpske da posjete knjižare Zavoda i da odaberu jednu od knjiga beletristike ili školske lektire i na taj način poklone knjigu nekoj od biblioteka u Republici Srpskoj.

Direktor Zavoda Rade Ristović kaže da je veoma zadovoljan što su zajedno sa Ministarstvom pokrenuli jedan ovakav humanitarni projekat. "Ova akcija ima za cilj i da se šira čitalačka publika upozna o djelima koja je Zavod izdao", rekao je Ristović.

On je istakao da ovo nije jedina akcija koju Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo radi svih ovih godina sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, te da se nada da će sličnih akcija biti i u narednom periodu.

"U svim našim knjižarama već imamo rezultate ove akcije, poboljšana je prodaja knjiga u okviru ove akcije. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolju prodaju", rekao je Ristović.

On je dodao da će svako ko se opredijeli da u knjižarama Zavoda kupi neku od knjiga napraviti jedan human čin, te da će samim tim biti svi zadovoljni.

Izvor: SRNA