latinica  ћирилица
24/10/2017 |  18:41 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Zvornik: Protesti traju, Okuka odbio kolektivnu ostavku (VIDEO)

Nakon jučerašnje primopredaje dužnosti direktora u zvorničkoj Bolnici, jutros su načelnici odjeljenja i rukovodioci službi ove ustanove podnijeli ostavke. Njihove ostavke odbio je da primi vršilac dužnosti direktora Bolnice doktor Јovan Okuka. Protesti su nastavljeni, a građani se nadaju da neće prerasti u štrajk. RTRS je u posjedu snimka, na kojem se čuje žučna rasprava starog i novog direktora bolnice.
Bolnica Zvornik - Foto: RTRS
Bolnica ZvornikFoto: RTRS

Bračni par Božić iz Papraće kod Zvornika poranio je kako bi obavio zakazane preglede na Odjeljenju hirurgije zvorničke bolnice. Bolesni i pokisli, kući se vraćaju neobavljenog posla.

- Doveo sam suprugu na pregled, dobila je uputnicu u Šekovićima, a i snimke ima, ali doktor Bjeković neće da radi, a zašto neće- ja ne znam - kaže Boro Božić.

Doktor Bjeković negira ove navode. Tvrdi da će svi pacijenti biti pregledani.

Iako je vršilac dužnosti direktora Јovan Okuka donio odluku o zabrani okupljanja, tačno u 12 časova, kao i prethodnih dana nezadovoljni ljekari održali su protest.

- Ne bojimo se tih disciplinskih mjera, ali moram da kažem da je to još jedan autogol v.d. direktora, odnosno onoga ko njemu naređuje - kaže hirurg Zoran Komljenović.

Okuka kaže da će svako ko odbije imenovanje na poziciju koja mu je određena, morati da podnese pismenu ostavku.

- Ko ne bude htio da bude rukovodilac ili načelnik službe ili na nekoj drugoj imenovanoj poziciji, moraće pismeno da da ostavku i da se potpiše. Dakle, ne može kolektivna ostavka koju će potpisati zajedno njih 10, 12 ili 13, već samo pojedinačna - navodi Okuka.

Zaključno sa jučerašnjim danom, zvornička bolnica Poreskoj upravi po osnovu uplate poreza i doprinosa duguje sedam mjeseci.

Drljević se ne miri sa smjenom, a dokaz su i jutrošnje prijetnje upućene doktoru Okuki, a za sve optužuje doktora Lazara Prodanovića.

U snimku do kojeg je ekskluzivno došao RTRS, Drljević je bio jasan u svom stavu i to je jasno rekao Okuki: "Nećeš biti direktor, makar se ja spalio!".

Prodanović, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, tvrdi da je Drljević u sukobu interesa.

- Samo pedeset metara od Bolnice je ordinacija supruge smijenjenog direktora i on godinama u toj istoj ordinaciji obavlja specijalističke preglede ultrazvuka, usmjeravajući tamo pacijente iz Gastroenterološke ambulante. Istovremeno, njegova supruga je član Upravnog odbora Doma zdravlja Zvornik, što je, ako analiziramo pitanje sukoba interesa, potpuno vidljivo - kaže Prodanović.

Pacijenti iz Zvornika i susjednih opština nadaju se da će podjelama u zvorničkoj bolnici konačno doći kraj.