latinica  ћирилица
24/10/2017 |  21:17 | Autor: RTRS

EL: Hrabra Zvezda poražena od Himkija

Himki-Zvezda 85:78. Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Moskvi od Himkija meč trećeg kola Evrolige. Aleksej Šved i Stefan Marković predvodili ruski tim do treće pobjede u eliti. Vremena za gubljenje nema, pošto Zvezda već u četvrtak na svom terenu dočekuje ekipu Makabija.
Anderson i Šved prelomili, Zvezda pala u Moskvi (Foto: StarSport) -
Anderson i Šved prelomili, Zvezda pala u Moskvi (Foto: StarSport)

Odigrala je Crvena zvezda odlično poluvrijeme u Moskvi, ali to nije bilo dovoljno da se savlada raspoloženi Himki.

Ruski tim je slavio pobjedu 85:78 i zabilježio treću pobjedu u isto toliko mečeva na početku sezone.

Crveno-bijeli su odlično krenuli, postigli 28 poena u prvoj četvrtini. Feldin je rešetao koš Himkija, dok su Lesor i Bjelica bili odlični pod košem protivnika.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, domaći tim je djelovao sve bolje. Na krilima Alekseja Šveda i Stefana Markovića, ruski tim do poluvremena stiže do egala, da bi na početku treće dionice imao devet poena prednosti.

Feldin je "drijemao" u drugom poluvremenu, Milko Bjelica je "povukao" crveno-bijele, koji jednostavno nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da se suprotstave timu Himkija.

Anderson je oigrao odličan meč za Himki, postigao 24 poena, dok je Šved uz 18 poena zabilježio i devet asistencija. Stefan Matrković je uz deset poena imao i po pet skokova i asistencija.

U timu Zvezde najefikasniji je bio Bjelica, koji je postigao 15 poena. Feldin je dodao 14 (12 u prvoj četvrtini), Ročesti 13, Lesor 12.

Vremena za žaljenje nema, pošto crveno-bijeli već u četvrtak igraju meč četvrtog kola Evrolige, a u goste im stiže veliki Makabi. Utakmica se igra od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izvor: RTS