latinica  ћирилица
24/10/2017 |  21:42 | Autor: RTRS

Govedarica: SDS još ne zna šta Tadić priprema

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je večeras u Prijedoru da Ognjen Tadić nije razgovarao sa rukovodstvom ove stranke i da "SDS još ne zna šta on priprema".
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

Govedarica je rekao da je ono što je Tadić danas izjavio "odgovor bez odgovora".

"Što se tiče njegovog liderstva na čelu Saveza za promjene, to može da bude samo predsjednik najveće političke organizacije, u ovom slučaju SDS-a koji predsjedava zajedno sa liderima ostalih političkih partija. Ne vidim da to može da bude izvodljivo, ali vidjećemo šta sve može da se desi", naglasio je Govedarica.

Tadić danas nije potvrdio navode medija da namjerava da istupi iz SDS-a i osnuje novu stranku, ali je rekao da je spreman da prihvati odgovornost za popravljanje stanja u Savezu za promjene.

On je rekao novinarima u Sarajevu da je tačno da je razgovarao sa predstavnicima SDS-a na njihov zahtjev, ali da ne može da kaže o kome je riječ, te da to nije shvatio kao zvanične razgovore.

"Imperativ ovoga o čemu sam razgovarao /sa predstavnicima SDS-a/ jeste da se napokon sredi stanje u Savezu za promjene", rekao je Tadić i dodao da ne bježi od odgovornosti da sredi stanje u Savezu za promjene.

On je naveo da je u startu napravio Savez za promjene - od imena, programa i svega ostalog, ali da nije učestvovao u njegovoj privatizaciji niti podjeli plijena za sve ovo vrijeme, zbog čega ima moralno pravo da pred građanima koji su podržali Savez kaže da to može popraviti.

Tadić je dodao da se promjena odnosi i na Savjet ministara jer je očito da u ovoj situaciji rad njegovih pojedinih članova nije od koristi za Savez za promjene.

Izvor: Srna