latinica  ћирилица
24/10/2017 |  22:48 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

Olimpijakos bolji od Makabija u Tel Avivu

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili su poslije drame Makabi u Tel Avivu sa 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) u trećem kolu Evrolige.
Kol u NBA modu, Printezis vodio Oly do pobjede (Foto: StarSport) -
Kol u NBA modu, Printezis vodio Oly do pobjede (Foto: StarSport)

Makabi je poražen u veoma uzbudljivoj završnici u kojoj je imao napad za pobjedu. Da je Noris Kol pogodio i svoj 24. poen, radovao bi se "Ponos Izraela".

Košarkašu koji je odigrao odličnu utakmicu u NBA ritmu nije se osmjehnula sreća pa nije iskorišćen prethodni promašaj Vangelisa Mancarisa koji je mogao da postane tragičar meča.

Najbolji je u timu Olimpijakosa bio Јorgos Printezis sa 21 poenom, a srpski centar Nikola Milutinov je upisao osam poena i isto toliko skokova uz dvije asistencije.

Osim Norisa Kola, Pjer DŽekson je za Makabi postigao 14 koševa, a ostali su imali manje od deset poena. Olimpijakos je u posljednja dva minuta tvrde utakmice ušao sa šest poena prednosti 69:63, nakon slobodnih bacanja Milutinova, ali to nije spriječilo Makabi da koševima Majkla Rola i Norisa Kola dođe nadomak pobjede.

U tome nisu uspjeli, pa sav plijen iz Izraela nose Grci. Olimpijakosu je ovo treća pobjeda, dok je Makabi pretpio prvi poraz u ovoj sezoni Evrolige.

Izvor: B92