latinica  ћирилица
26/10/2017 |  10:06 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Hapšenja u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove! (VIDEO)

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u jutarnjim časovima lišili su slobode pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Srpske (RUGIP) Aleksandra Deurića, šefa Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka Dragana Grulovića i stručnu saradnicu Željku Milinković, saznaje RTRS.
Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS - Foto: RTRS
Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RSFoto: RTRS

Istraga koju policijski službenici vode sa Republičkim tužilaštvom u vezi je sa nezakonitostima i zloupotrebama prilikom obavljanja poslova iz nadležnosti RUGIP-a, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Republičkog tužilaštva.

Deurić, Grulović i Milinkovićeva uhapšeni su jutros na radnom mjestu u RUGIP-u.

Nezvanično, sve se obavilo u tajnosti. Pripadnici policije bili su u civilu i radnici nisu bili svjesni da je akcija u toku.

Prema našim saznanjima,Grulović je ranije udaljen sa radnog mjesta, a protiv njega je u toku disciplinski postupak zbog zloupotrebe pečata i memoranduma.

Saznajemo da se akcija odnosi na više predmeta iz nadležnosti Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka i da je slučaj povezan sa slučajem Mirka Stojčinovića koji je 3.jula priveden zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlašćenja, pri čemu je oštetio Grad Banjaluku za višemilionski iznos.

Bivši zamjenik pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci Mirko Stojčinović tada je uhapšen u svojoj kancelariji u zgradi Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Banjaluci, gdje je obavljao funkciju pomoćnika direktora Uprave.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač tada je potvrdio da istraga ima veze sa zloupotrebom ovlaštenja u predmetima 'Naš dom' i 'Građa' i najavio nastavak rada i po drugim predmetima u vezi sa navedenim licem.

Podsjećamo, 26. jula uhapšen je i Borislav Јeličić, koji je Stojčinovića naslijedio na funkciji zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci, pod sumnjom da je počinio nezakonitosti i zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja u okviru predmeta "Poljoprivredna škola".

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove podržava aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske, Republičkog tužilaštva i drugih nadležnih organa u suzbijanju svih oblika kriminala i korupcije.