latinica  ћирилица
10/11/2017 |  09:20 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Majstor Јokić se osvetio Vestbruku, pa dobio nevjerovatnu pohvalu

Denver igra sve bolje na krilima Nikole Јokića! Nagetsi su bili bolji od Oklahome, a mladi centar još jednom je igrao odlično. Somborac je ostvario dabl-dabl učinak, sa 15 poena i 11 skokova.
Nikola Јokić  (Foto:NBA) -
Nikola Јokić (Foto:NBA)

Prije mjesec dana ova dva rivala igrala su meč koji je predstavljao zagrijavanje za novu NBA sezonu. Јokić je dobio nezgodan udarac, završio je na parketu, a krivac za to bio je Rasel Vestbruk. MVP je nasrnuo na srpskog asa bez pravog razloga. Došlo je vrijeme da se poravnaju računi. Јokić jeste laktom zakačio rivala, ali je Rasu uradio nešto što će ga boljeti mnogo više. Ostavio ga je bez pobjede!

Јokić je odigrao još jedan sjajan meč. U prethodnom susretu postigao je 41 poen, sada nije toliko rešetao mrežicu, ali je ponovo bio na visini zadatka.

Nikolu nije služio šut kao na prošlom meču, iz pet pokušaja pogodio je jednu trojku, ali su ovoga puta njegovi ulazi bili sjajni.

Nikola je poslije skoka u napadu, 51. sekundu do kraja uhvatio loptu, poentirao i tako riješio pitanje pobjednika.

Koliko je dobro odigrao Јokić, najbolje govori pohvala koju je dobio. Legendarni Redži Miler, bivši NBA as, a danas komentator, bio je u transu.

- Nikola je najbolji visoki mladi igrač lige! Bolji je od Embida i Taunsa, on je fantastičan - rekao je Miler.

Najbolji u redovima Denvera bio je Mudiaj (21 poen), dok je Oklahomu predvodio Karmelo Entoni sa 28 poena. Rasel Vestrbuk je dodao 13, koliko je postigao i Pol DŽordž.

Јokić blista, ušao je u formu i nema namjeru da stane!

OSTALI REZULTATI:

Vašington - Los Anđeles Lejkers 111:95

Toronto - Nju Orleans 122:118

Hjuston - Klivlend 117:113

Sakramento - Filadelfija 109:108

Denver - Oklahoma 102:94

Izvor: Blic