latinica  ћирилица
10/11/2017 |  09:41 | Autor: RTRS

Bogdan pobijedio Šarića, triler i važna trojka

Konačno je krenuo i Sakramento. Bilo je potrebno vrijeme da se kockice slože, a iz meča u meč "kraljevi" igraju sve bolje. Kingsi su pobijedili Filadelfiju u triler meču (109:108), a Bogdan Bogdanović postigao je devet poena uz tri skoka.
Bogdan Bogdanović - Foto: AP
Bogdan BogdanovićFoto: AP

Za ove dvije ekipe ljubitelji košarke kažu da su najtalentovanije u NBA ligi. Mnogo mladih igrača sa puno potencijala našlo se na jednom mjestu. Vodila se velika borba, a pobjedu Kingsima doneo je Foks poenima u samoj završnici. Siksersi su imali šut za trijumf, ali je Embid promašio.

Bogdan Bogdanović na terenu je proveo 22 minuta. Šut ga nije služio, nije uspio da pogodi koš iz prvih pet pokušaja, ali... U trećoj četvrtini se razbudio. Krenuo je da pogađa, a jedna trojka koju je postigao bila je izuzetno važna. I pored toga što je došao do ritma, reprezentativac Srbije je u četvrtoj dionici bio na klupi. Susret je završio sa devet poena (10/3 šut iz igre).

Najbolji u redovima Kingsa bio je Rendolf sa 20 poena, dok je Filadelfiju predvodio Kovington sa 24 poena.

Odličnu rolu na ovom meču imao je i Hrvat Dario Šarić. On je susret završio sa 13 poena i 10 skokova, ali trijumf se piše Bogdanovom timu.

OSTALI REZULTATI:

Vašington - Los Anđeles Lejkers 111:95

Toronto - Nju Orleans 122:118

Hjuston - Klivlend 117:113

Sakramento - Filadelfija 109:108

Denver - Oklahoma 102:94

Izvor: Blic