latinica  ћирилица
10/11/2017 |  12:30 | Autor: RTRS

Pred Zvezdu: Španci se uplašili Ročestija i Bjelice

Španski mediji su na originalan način najavili košarkaše Crvene zvezde koji u Malagi igraju sa Unikahom (20.45) u šestom kolu Evrolige. Crveno-bijeli su predstavljeni kao "Made in Serbia" odnosno "Proizvedeno u Srbiji", tim koji i pored ubjedljivo najmanjeg budžeta bilježi zapažene rezultate.

Dvojica igrača od kojih domaćin (sa pravom) najviše strahuje su Milko Bjelica i Tejlor Ročesti. Zvezda je prije dvije sezone u oba meča pobijedila Unikahu, čiji su centri odahnuli kada su saznali da je Pero Antić ostao u Beogradu.

Dobra stvar za crveno-bijele je da su u Malagu doputovali još u srijedu popodne i da su imali dovoljno vremena da se odmore i treniraju.

Protiv Bamberga trener Dušan Alimpijević nije uspio da pronađe igrača koji bi mogao da preuzme ulogu povrijeđenog Antića, a Zvezda je, pored poraza, odigrala i najneefikasniju utakmicu u Evroligi (69 koševa). Veliki dio tereta pao je na Bjelicu, koji je igrao 35 minuta (prosjek sezone 29 minuta) protiv Njemaca. U 33. godini Bjelica je pružio maksimum, ali je u završnici ostao bez snage. Bjelica je zablistao i u vječitom derbiju, pa se od njega očekuje da nastavi u istom ritmu i na teškom gostovanju.

Unikaha je ekipa koja zna da igra košarku. U timu trenera Plaze sve se vrti oko Nemanje Nedovića. Lopta je stalno u njegovim rukama i on je taj koji donosi prevagu. Tim iz Malage ima i dobre šutere, dok je glavna uzdanica u odbrani Dragan Milosavljević. Zvezda će morati dobro da brani reket jer Šermadini igra sve bolje, a opasnost prijeti i od uvijek neugodnog Suareza.

Crveno-bijele očekuje susret sa puno tempa i trčanja, ali jedno je sigurno - sa Unikahom mogu da se nose.

Izvor: Blic