latinica  ћирилица
10/11/2017 |  14:46 | Autor: RTRS

Srušili Kinu: Ljajić i Mitrović pogodili

Fudbaleri Srbije bili su bolji od selekcije Kine u gostima (2:0) u prvom meču koji su odigrali u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo.
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: Fudbalski savez Srbije) -
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: Fudbalski savez Srbije)

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić ostvario je prvu pobjedu na novoj dužnosti. "Orlovi" su odigrali solidan meč i to sve pred očima čovjeka koji datira kao prvi kandidat da sjedne na klupu i povede reprezentaciju na Mundijal. Dragan Stojković je pratio ovaj susret, a srpska selekcija nije ostavila loš utisak.

U prvih 45 mintuta lopta se dobro kretala, debitant Sergej Milinković-Savić je u nekoliko navrata pokazao da zna da igra fudbal, a odličan je bio i Ljajić. Fudbaler Torina je u 20. minutu poslije velike gužve i "bilijara" u kaznenom prostoru dobro reagovao i pogodio za 0:1.

U nastavku Rajković je zamijenio Stojkovića na golu, i upravo je mladi čuvar mreže odradio sjajan posao. Odlično je intervenisao u nekoliko navrata i tako sačuvao Srbiju.

Tek što je ušao u igru, Andrija Živković je sjajno uposlio Mitrovića koji je u 69. minutu glavom zatresao mrežu za 0:2. Priliku da debituje dobio je i Miloš Veljković.

Naredni meč Srbija igra za četiri dana protiv Јužne Koreje.

Izvor: Blic