latinica  ћирилица
11/11/2017 |  17:21 ⇒ 12/11/2017 | 20:00 | Autor: RTRS

Gradska apoteka u Doboju postala gubitaš! (VIDEO)

Kako je Gradska apoteka u Doboju, jedno od rijetkih gradskih preduzeća koja posluju pozitivno, postala gubitaš? Dok nadležni izlaz vide u strateškom partnerstvu, mnogi sumnjaju da se iza te namjere krije nešto sasvim drugo.
Doboj - apoteka - Foto: RTRS
Doboj - apotekaFoto: RTRS

Gradska apoteka u Doboju je u dugovima, ne može redovno izmiruje obaveze. Navodi se to u skupštinskom materijalu dostavljenom odbornicima i predlaže kao izlaz iz teške situacije da se raspiše javni poziv za pronalaženje strateškog partnera. 

"Nakon javnog poziva i izbora strateškog partnera sačiniće se ugovor o strateškom partnerstvu između grada Doboja i strateškog partnera kao i ЈZU Apoteka", rekao je potpredsjednik SG Doboj Miloš Bukejlović.

Dugovi Apoteke premašuju 2,5 miliona maraka, a datiraju od 2010-2015. U to vrijeme njom je rukovodila Snežana Mićanović, bivši kadar SDS-a ,koja se usprotivila pritiscima gradskih vlasti na rad apoteke i namjeri da prostor od 400 kvadrata u centru grada ustupe,kako se spekulisalo,turskoj banci. Šokirana je dugovanjima apoteke, jer je, kaže, apoteka godinama, sve do poplave, poslovala pozitivno .Pred kamere ne želi, ali se pita da li je na sceni ista ta namjera samo na drugi način.

"Kako je moguće da na osnovu samo dva podatka o ukupnim potraživanjima i dugovanjima skupština usvoji odluku da gradonačelnik pokrene postupak pronalaženja strateškog partnera? Ili je aktuelni menadžment nesposoban da organizuje rad ustanove ili je na sceni realizacija već spominjanog plana rasturanja ove zdravstvne ustanove zarad atraktivnih prostora u centru grada", istakla je bivša direktorka Gradske apoteke Snježana Mićanović.

Na takvu mogućnost upozorava i opozicija.

Detalje o poslovanju namjeravali smo čuti i od aktuelnog direktora Apoteke, ali nam je rečeno da je odsutan. Rasprave o tome nije bilo ni na skupštini, ali je imenovana komisija u kojoj nema nijednog farmaceuta, a koja će sačiniti kriterijume za javni poziv i predložiti najpovoljnijeg strateškog partnera.