latinica  ћирилица
11/11/2017 |  21:19 | Autor: RTRS

Nova "stotka" Partizana, savladana Mega u Sremskoj Mitrovici

Košarkaši Partizana savladali su u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Bemaksa sa 102:89 i zabilježili petu pobjedu u regionalnoj ligi. Marinković i Gos najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, uz veliki doprinos Veličkovića i Milera.
KK Partizan - Foto: ilustracija
KK PartizanFoto: ilustracija

Izabranici Miroslava Nikolića odigrali su solidan meč, imali više raspoloženih igrača i lakše nego što se očekivalo savladali ekipu Mega Leksa.

Partizan je novom pobjedom stigao do drugog mjesta na tabeli Јadranske lige, doduše posle nepotpunog kola i istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u sam vrh regionalnog takmičenja.

Mega je bolje ušla u meč i posle prvih deset minuta imala prednost od 23:21, ali onda se „raspucao" Vanja marinković, koji je u drugoj deonici postigao četiri trojke i poluvreme završio sa 17 poena.

Meč je riješen u trećoj četvrtini, u kojoj su crno-bijeli odigrali dobru odbranu, a dobru partiju je pružio i Gavrilović, koji je, uz Novicu Veličkovića i tandem Amerikanaca Miler–Gos, doneo Partizanu dvocifrenu prednost.

U posljednjoj četvrtini crno-bijeli su uspjeli da održe prednost i stignu još jednom do 100 poena u meču, čime su opravdali epitet najefikanije ekipe u takmičenju.

Vilijams-Gos je meč završio sa 23 poena i deset asistencija, Marinković je postigao 22, dok su Miler i Veličković postigli po 16, uz 11 skokova kapitena Partizana.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Dilan Enis sa 26 poena, šest skokova i šest asistencija, dok je Bitadze uz 19 poena imao i 10 skokova.

Partizan je zabilježio petu pobjedu u takmičenju, uz tri poraza, dok je Mega ostala na tri pobjede.

Izvor: RTS