latinica  ћирилица
12/11/2017 |  15:04 | Autor: RTRS

Mark Markes četvrti put šampion klase Moto GP!

Mark Markes, vozač Repsol Honde, po četvrti put u karijeri postao je šampion Moto GP, pošto je završio na trećem mjestu na posljednjoj trci sezone, Valensiji.

Pobjedu u Valensiji ostvario je Dani Pedrosa, koji je u posljednjem krugu obišao Žoana Zarka, dok je treći bio šampion Mark Markes.

U posljednjoj trci sezone vidjeli smo veliku dramu pošto je u direktnom okršaju između Marka Markesa i Andresa Dovicijoza, Italijan izletao u šestom krugu čime je završena borba.

Markes je ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Dovicijoza pred završnu trku sezone (21 bod), međutim vozač Dukatija nadao se da bi mogao da dođe do čuda.

Ipak, Dovi nije imao dovoljnu brzinu, a ni njegov timski kolega Horhe Lorenco nije htio da posluša naredbu tima da ga pusti da prođe. Italijan je stigao do tračka nade kada je Markes izletio i pao na petu poziciju.

aTda je Španac izveo sjajan manevar i nekako uspio da ostane na motoru, a greška vozača Dukatija uskoro je uslijedila. Dovicijozo je mnogo rizikovao i po prvi put ove sezone pao sa motora, posle čega je morao da odustane.

Na kraju je viđena i velika drama za pobjedu. Zarko je vodio tokom čitave trke, ali se Pedrosa pred kraj približio, pa smo ušli u dramu.

Pedrosa je iskoristio grešku Zarka, obišao ga u posljednjem krugu i došao do pobjede.

Markesu je ovo druga uzastopna titula u Moto GP, četvrtu u kraljevskoj konkurenciji, odnosno šestu ukupno.

Izvor: B92