latinica  ћирилица
12/11/2017 |  19:02 | Autor: RTRS

Zvezda u finišu "prelomila" FMP

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu FMP-a sa 84:77 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru osmog kola Aba Lige. Zvezda je teže od očekivanog slavila nad FMP-om, koji se rezultatski držao sve do same završnice.
Crvena zvezda (Foto: StarSport) -
Crvena zvezda (Foto: StarSport)

Zvezdu je do pobjede predvodio odlični DŽejms Feldin koji je postigao 31 poen na meču. Јovanović je dodao 12, a po 11 poena postigli su Ročesti i Lesor. 

Najefikasniji u redovima FMP-a bili su Čović sa 19 i Odžo sa 14 postignutih poena. 

Šampion regionalne lige se mučio u "prelamanju" utakmice, jer kada god bi Zvezda pokušavala da se poenterski odlijepi, promašivali bi otvorene šuteve i slobodna bacanja, a  FMP je uspevao da se preko Odža i Čovića vrati u meč i učini ga zanimljivijim.

Na kraju je presudio individualni kvalitet, pre svega Feldina i Ročestija, koji su kombinovano postigli polovinu koševa Crvene zvezde. 

Nakon osam odigranih utakmica u Јadranskoj ligi, Zvezda ima skor od šest pobjeda i dva poraza, čime izbija na prvo mjesto na tabeli, sa utakmicom više od podgoričke Budućnosti koja igra protiv Cedevite, dok je FMP petoplasirana ekipa sa četiri pobjede i isto toliko poraza.

U narednom kolu Zvezda 20. novembra ide u goste kod Zadra, dok FMP tri dana ranije dočekuje Megu. 

Izvor: RTS