latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:21 | Autor: RTRS

Kopenhagen- Nema opasnosti po turske avione, nastavljeni letovi

Letovi aviona turske avio-kompanije "Atlasglobal" sa aerodroma u danskoj prijestonici Kopenhagenu normalno su nastavljeni, nakon što je bezbjednosnom provjerom utvrđeno da ne postoji opasnost po turske avione, saopšteno je iz kompanije.
Aerodrom u Kopenhagenu (Foto: cph.dk/Promo) -
Aerodrom u Kopenhagenu (Foto: cph.dk/Promo)


U saopštenju se navodi da je kompanija obavijestila bezbjednosne snage, ubrzo nakon što je prijavljeno da postoji mogućnost da su avioni "Atlasglobala" ugroženi.

"Preduzete su neophodne bezbjednosne mjere i bezbjednosne snage su obavile neophodne pretrage, nakon kojih nije otkriveno ništa negativno. Želimo da obavijestimo javnost da se letovi naših aviona iz Kopenhagena normalno nastavljaju", saopšteno je iz "Atlasglobala".

Iz uprave aerodroma u Kopenhagenu ranije je saopšteno da danska policija pretražuje avion na aerodromu, zbog prijetnji po bezbjednost aviona turske avio-kompanije "Atlasglobal".

Portparol aerodroma rekao je da postoji prijetnja po bezbjednost letjelica turske avio-kompanije u Evropi, te da je turski avion pomjeren na udaljeni dio aerodroma, kako bi se sprovela dalja istraga.

Vlasti u Kopenhagenu zatvorile su privremeno zbog istrage deset terminala, koji su nešto kasnije ponovo otvoreni.

Izvor: Srna