latinica  ћирилица
15/11/2017 |  17:01 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Tužna priča Milice Mrđe iz sela Smoljana ipak će imati srećan kraj (VIDEO)

Tužna priča Milice Mrđe, iz sela Smoljana, ipak će imati srećan kraj. Nakon priloga objavljenog na našoj televiziji, javilo se više domova koji su htjeli da preuzmu brigu o njoj.
Milica Mrđa - Foto: RTRS
Milica MrđaFoto: RTRS

Na kraju je odlučeno da baka Milica staračke dane provede u jednom od dobojskih domova za stare i nezbrinute osobe.

Suze i vapaj bake Milice odjeknuli su Srpskom. Tužna životna priča nikog nije ostavila ravnodušnim, pa su reagovanja uslijedila gotovo istog momenta. Danas, dok se sprema na put, osmijeh na licu hrabre starice – govori više od riječi.

"Biće mi toplo, lijepo, imaću gdje ležati, imaću hrane i dobro", rekla je Milica Mrđa.

"Nisam vjerovala da će se ljudi tako odazvati, to su pozivi bili sa svih strana. Ipak postoje dobri ljudi, hvala svima", izjavila je Gordana Mrđa.

Njena nova adresa biće Dom za stare osobe u Doboju. Baka Milica ovdje će imati svu potrebnu njegu, i što je najvažnije, više nikad neće biti sama. 

"Osoba u tim godinama, u tako izolovanom mjestu, ide zima. Supruga i ja smo to vidjeli i jednostavno nam je bilo žao da neko provede poslednje dane u takvim uslovima. Mi smještaj dajemo besplatno, bez ikakve naknade", istakao je vlasnik Doma za stare osobe Aleksandar Škuljević.

Među mnogim koji su se javili za pomoć bio je i Niko Ćosović, iz Istočne Ilidže. On će baki, za vrijeme boravka u domu plaćati pelene i lijekove. Predloženo je da se MiliČino imanje, koje je ponudila onom ko bi o njoj brinuo, dodijeli na korišćenje nekoj od petrovačkih višečlanih porodica.