latinica  ћирилица
15/11/2017 |  19:01 | Autor: RTRS

Beograd: Uhapšeno dvoje u okviru potrage za odbjeglim Šaranovićem

Policija u Beogradu uhapsila je dvije osobe u okviru potrage za Vladimirom Šaranovićem /40/ zbog postojanja osnova sumnje da je ubio advokata Vladimira Zreleca.

Uhapšena su lica životne dobi 39 godina, čiji su inicijali N.Š. i N.M.

N.Š. se sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droge, pošto je u stanu na Kanarevom brdu u Beogradu, u kojem je neprijavljeno boravila sa svojim suprugom Vladimirom Šaranovićem, policija pronašla oko pola kilograma marihuane, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je uhapsila i N.M. koji se sumnjiči za pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policija nastavlja intenzivnu potragu za Vladimirom Šaranovićem i poziva sve građane da, ukoliko imaju neka saznanja o osumnjičenom, obavijeste nadležne.

Šaranović je osumnjičen da je izrešetao advokata Vladimira Zreleca decembra 2015. godine ispred zgrade u Ulici patrijarha Varnave u Beograd, gdje je imao kancelariju.

U advokata je pucano iz kola u pokretu, a od šest ispaljenih metaka pogodila su ga četiri.

Šaranović je rođak pokojne braće Branislava /66/ i Slobodana /79/ Šaranovića, koji su decenijama važili za nekrunisane kraljeve kocke na Balkanu.

Beogradski mediji su pisali da se pretpostavlja da je Zrelec nastradao kao žrtva u krvavom ratu klanova Bojovića i Šaranovića, budući da je upravo on bio advokat Slobodana Šaranovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Zrelec je bio i branilac Šaranovićevog sestrića Miloša Delibašića, kome se sudi za likvidaciju Miloša Vidakovića u Budvi.

Izvor: Srna