latinica  ћирилица
16/11/2017 |  11:50 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća grčkim zvaničnicima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu povodom poplava koje su pogodile ovu zemlju i izazvale pogibiju ljudi, kao i ogromnu materijalnu štetu.
Palata predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

"Građani Republike Srpske izražavaju solidarnost i iskreno saosjećaju sa prijateljskim narodom Grčke u ovim teškim trenucima i žele da što prije prevaziđete posljedice ove strašne prirodne nepogode. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća zbog bola koji ih je zadesio", navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu i ambasadoru Grčke u BiH Georgiosu Iliopoulosu.

Cvijanovićeva je navela da u ovim, veoma teškim trenucima za Grčku, Srpska iskreno saosjeća sa bratskim grčkim narodom i porodicama žrtava.

"U ime Vlade Republike Srpske, svoje i u ime građana Srpske, porodicama stradalih, vama i građanima Grčke, upućujem izraze najdubljeg saučešća", poručila je premijerka Srpske u telegramu.