latinica  ћирилица
16/11/2017 |  14:07 | Autor: RTRS

Benfika pušta Živkovića na pozajmicu

Portugalska Benfika spremna je da pusti srpskog reprezentativca Andriju Živkovića na šestomjesečnu pozajmicu u Valensiju ili Sevilju kako bi u formi dočekao Svjetsko prvenstvo u Rusiji, potvrdio je predsjednik kluba Luis Filipe Vijeira.
Andrija Živković (FOTO: Goal.com) -
Andrija Živković (FOTO: Goal.com)

Portugalski mediji prenijeli su da Valensija i Sevilja u januaru planiraju da bivšeg fudbalera Partizana dovedu na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora na kraju sezone, ali Benfika namjerava samo privremeno da ga pošalje u Španiju.

"Moramo da budemo pažljivi zbog budućnosti Živkovića u narednih šest mjeseci. Vjerujem da će biti na Svjetskom prvenstvu, igrao je dobro za mladu reprezentaciju, a sada i za A tim. Asistirao je protiv Kine, igrao odlično", rekao je Vijeira za portugalski list O Žogo.

Živković ima ugovor sa portugalskim velikanom do 2021. godine, ove sezone je odigrao samo 507 minuta, a posljednji put 18. oktobra u porazu od Mančester junajteda (1:0) u Lisabonu u Ligi šampiona.

Član Benfike je od prošle godine, nakon što se neslavno rastao sa matičnim Partizanom zbog odbijanja da potpiše novu saradnju i pauze od šest mjeseci van terena.

Sa omladinskom selekcijom Srbije bio je prvak svijeta na Novom Zelandu 2015. godine, dok je za A selekciju do sada odigrao sedam utakmica.

Izvor: Agencije