latinica  ћирилица
16/11/2017 |  14:38 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je nosioce pravosudnih funkcija u BiH, koji će stupiti na dužnost 1. januara 2018. godine.
VSTS BiH - Foto: RTRS
VSTS BiHFoto: RTRS

Na nivou Republike Srpske imenovani su Vesna Sarajlić, Vanja Mehadžić, Predrag Tepić i Harun Samardžić na pozicije sudija u Osnovnom sudu u Prijedoru, Ilvana Muranović i Tijana Ninković na pozicije sudija u Osnovnom sudu u Doboju, Nikola Aničić na poziciju sudije u Osnovnom sudu u Kotor Varošu, te Aleksandar Despenić na poziciju sudije Osnovnog suda u Bijeljini.

Sandra Radoš Čatak imenovana je za sudiju Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, Јelena Јanković na poziciju dodatnog sudije u Osnovnom sudu u Prijedoru, te Saša Petković za tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Kada je riječ o Federaciji BiH, imenovani su Tijana Čulić i Sanela Galešić na pozicije stručnih saradnika u Opštinskom sudu u Sarajevu i Lejla Numanović i Sanela Čajić na poziciju stručnog saradnika u Opštinskom sudu u Tuzli.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva, te stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

"Takođe, u obzir su uzete i sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljaju dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuju, te odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalna nepristrasnost i ugled", saopšteno je iz VSTS-a.

Izvor: SRNA