latinica  ћирилица
16/11/2017 |  15:36 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

U školi u Velikoj Rujiški od drugog polugodišta bolji uslovi za učenje (VIDEO)

U područnoj školi u Velikoj Rujiškoj kod Novog Grada nastavu pohađa 15 učenika. Iako mnogi od njih do škole putuju 3-4 kilometra, ipak su dobri đaci. Ove zime u školi će biti riješen poblem grijanja.
Velika Rušika - škola - Foto: RTRS
Velika Rušika - školaFoto: RTRS

Јovana Kenjalo učenica je petog razreda. Do škole putuje četiri kilometra, a najteže joj je, kaže, kada je kiša i zima, jer zbog dotrajalih peći učionica nije dovoljno zagrijana.

Učiteljica Blaženka Adamović vodi kombinaciju trećeg, četvrtog i petog razreda. Očekuje da osim grijanja, škola dobije i opremu i didaktička sredstva.

"Dobićemo dosta nastavnog materijala.Tehnička podrška nastave će biti realizovana u vidu novog laptopa, projektora i platna.Sve ono što je potrebno za nekakav normalan rad u odjeljenju", ističe učiteljica.

Sredstva za ove namjene, 20.000 maraka, stigla su iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Direktorka Osnovne škole "Sveti Sava" Marina Ovuka izrazila je nadu da će uspjeti da riješe problem zagrijavanja učionica uvođenjem centralnog grijanja, kao i da zamijene stolariju.

Ako sve bude teklo planiranom dinamikom, učenici u područnoj školi u Velikoj Rujiškoj u drugom polugodištu imaće znatno bolje uslove za učenje.