latinica  ћирилица
16/11/2017 |  16:12 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Dodik i Grujičić: Riješiti probleme "Gubera" i "Ferosa" (VIDEO)

Teme su bile od krucijalnog znacaja za razvoj Srebrenice i dočekali smo razumijevanje od predsjednika Dodika koji je shvatio značaj tema za građane Srebrenice, istakao je nakon sastanka sa predsjednikom Srpske, načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Banjaluka: Dodik - Grujičić - Foto: SRNA
Banjaluka: Dodik - GrujičićFoto: SRNA

Dodik i Grujičić su razgovarali i o pitanju potopljenog zemljišta i vjeruju da će rentu koja treba da se isplaćuje opštini Srebrenica biti u sistemu plaćanja i da će ih predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uvrstiti u taj sistem.

Grujičić je rekao novinarima u Banjaluci da su glavna pitanja o kojima je danas razgovarao sa predsjednikom Dodikom bila rješavanje problema banje "Guber" i fabrike "Feros".

On je istakao da ima dosta investitora koji žele da ulažu i zapošljavaju u Srebrenici, ali da postoji spor i određena dugovanja u vezi sa "Ferosom", što treba prevazići i riješiti.

Danas je dogovoreno da do 25. novembra pokušaju staviti sve probleme na papir i sazvati sastanak predsjednika Dodika i rukovodstva opštine u Srebrenici kada bi trebalo doći i do konkretnih koraka i rješenja problema.

M.Vujinović/RTRS