latinica  ћирилица
19/11/2017 |  14:16 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Sutra hladno, ali sunčano i bez padavina (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti hladno, ali sunčano vrijeme, uz dnevnu temperaturu do 10 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti suvo i hladno, na istoku oblačno, a u ostalim predjelima promenljivo uz sunčane periode, lokalno i vedro. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prijepodne očekuju se sunčani periodi, a na istoku oblačno uz mogućnost provijavanja snijega na planinama. Popodne će biti sunčano u svim predjelima. Dnevna temperatura vazduha biće od četiri do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima malo iznad nule.

U utorak, 21. novembra, jutro će biti oblačno, tmurno i hladno, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti uz sunčane intervale i toplije, a na istoku ostaje nešto oblačnije vrijeme. Na sjeveru će biti najtoplije. Dnevna temperatura vazduha biće od sedam na istoku do 15 na severu, u višim predjelima do četiri stepena Celzijusovih.

U sredu, 22. novembra, jutro će biti promjenljivo oblačno, oko rijeka i po kotlinama česta pojava magle. Tokom dana biće toplije i sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 17, u mjestima sa maglom do šest stepeni celzijusovih.

U četvrtak, 23. novembra, jutro će biti promenljivo oblačno, oko rijeka i po kotlinama česta pojava magle, na jugu vedro. Slabog mraza još samo u planinama. Tokom dana jednako toplo kao i prethodni dan, te sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 17, u planinama i mjestima sa maglom od sedam stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je hladno i oblačno vrijeme sa povremenim sunčanim intervalima.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva stepena Celzijusova, Han Pijesak i Kalinovik jedan, Kneževo, Manjača, Klekovača i Mrakovica dva, Mrkonjić Grad i Sokolac tri, Šipovo i Tuzla četiri, Krupa na Vrbasu, Ribnik pet, Mlječanica, Istočno Sarajevo, Rudo, Nevesinje, Prijedor, Novi Grad i Bugojno šest, Gacko, Srebrenica, Foča, Višegrad, Banjaluka, Srbac i Sarajevo sedam, Zvornik, Doboj osam, Bijeljina devet, Bileća 10, Mostar 11, a Trebinje 12 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna